4 Şubat 2021 Perşembe

DS 4


DS 4 geri döndü. Marka henüz Citroën himayesindeyken ortaya çıkan modelin yeni nesli EMP2 platformu üzerine geliştirilmiş. Cross isimli, farklı görünüme sahip bir seçeneği de bulunan otomobilin donanımında ilginç teknolojik kalemler yer alıyor.

4.4 metre boya, 1.83 metre genişliğe ve 1.47 metre yüksekliğe sahip olan hatchback, Fransız markanın köşeli tasarım çizgisini devam ettiriyor. 2020 yılında sergilenen Aero Sport Lounge konseptinden izler taşıyan otomobilin adaptif LED farlarında yer alan modüller 33.5 dereceye kadar dönebiliyor. Hemzemin kapı kollarıysa DS 3 Crossback'i hatırlatıyor.

Siyah renkli tavanıyla birlikte cam çerçeveleri ve  yan aynaların bir kısmı da bu renge boyanan otomobilde 19 ve 20 inç çaplı jantlar tercih edilebiliyor. C sütununda yer alan DS arması ve yatık bagaj kapağı camının üzerinde yer alan spoiler şık dokunuşlar. İnce yapılı LED farlar ve kısa tutulan arka tampon da dinamik görünüme katkı sağlayan detaylar.

Cross seçeneğinde tavana port bagaj rayları ekleyen DS bu modelde farklı jantlara yer vermiş. Tamponların alt kısımlarında siyah korumalar görülebilirken kapıların alt kısmında yer alan krom süslemeler de bu donanımda siyah renkli. Ayrıca aracın ön çamurluğunda bir de "Cross" arması bulunuyor.

İç mekanı da dikkat çekici olan DS 4 ailesinde farklı renk kombinasyonlu deri döşemeler seçkin bir görüntü oluşturmuş. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran haricinde ara konsolda da bir dokunmatik yüzey yer alıyor. Burada vites kolu yerine bir selektör kullanan DS, ortada yer alan havalandırma ızgaralarını kumandaların arkasına gizlemiş. 430 litre hacimli bagaja sahip aracın cam kumandaları da kapı trim parçaları içerisine gizlenmiş.

DS 4 Cross'ta ileri çekiş sistemi ve yokuş iniş yardımcısı gibi elektronik sistemler yer alırken ailenin ilginç donanımları arasında, 690 Watt çıkış gücü ve 14 hoparlör bulunan Focal Electra ses sistemi, yolu sürekli tarayarak süspansiyon sertliğini ayarlayan Active Scan Suspanesion ve bilgileri sürücünün 4 metre önüne yansıtan DS Extenden HUD yer alıyor.

Kaputu altında tanıdık motor seçenekleri yer alan otomobilin 1.2 ve 1.6 litre hacimli, benzinli motorları 130, 180 ve 225 beygir güç üretebiliyor. 1.5 litre hacimli Diesel ünite de 130 beygir gücünde. Ayrıca E-Tense versiyonda 1.6 litre hacimli motorun yanında kullanılan elektrik motoru hem 225 beygir güç, hem de 50 km elektrikli menzil sağlıyor. Araçların tamamında 8 ileri vitesli, otomatik şanzıman görev yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder