26 Şubat 2020 Çarşamba

DS Aero Sport Lounge


DS'in tasarım dili şu sıralar değişiyor. Sert köşelere sahip olsa da genel olarak yuvarlak hatlı otomobiller üreten firmanın Cenevre'de tanıtacağı konsept bu trendin yakında sonlanabileceğini gösteriyor.

Markanın çok parçalı LED farları ve dik yerleşimli gündüz aydınlatmalarını koruyan modelin ön panjuru şeffaf bir plastikle kaplanarak arkasına sensörler gizlenmiş. Bu parça üzerine ayrıca 3 boyutlu sunumlar da yansıtılabiliyor. Çift renkli gövdeye sahip modelde 23 inç çaplı jantlar görev yapıyor.

Yan aynaları, yerini kameralara bırakan konseptin arkaya doğru alçalan tavanı ve gizlenmiş kapı kolları sportif bir görünüm oluşturmuş. Arka bölümde küçük bir bagaj kapağı camı ve sofistike görünümlü LED stoplar bizleri karşılıyor.


Arka kapıları geriye doğru açılan modelin iç mekanında dört tekli koltuk mevcut. Yan ayna ekranlarını kapılara ekleyen DS ön konsolda hiçbir kumandaya yer vermemiş. Bunun yerine bütün orta konsolu sanal bir ekrana dönüşen modelin, sürücü önünde yer alan iki kollu direksiyon simidinin de üst kısmı bulunmuyor.

Elektrikli bir otomobil olan  DS Aero Sport Lounge'da kullanılan motor 680 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilen 5 metre boyundaki SUV, 100 kWh kapasiteli pillerle 650 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder