26 Şubat 2020 Çarşamba

Hyundai i30


Bu yıl Cenevre'de makyajlı haliyle karşılaşacağımız otomobiller arasına bir de Hyundai eklendi. Güney Kore merkezli marka, i30'un rötuşlanan seçenekleri üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Yeni LED farlar, genişleyen ön panjur ve farklı görünüme kavuşan tamponlarıyla daha agresif bir duruşa kavuşan i30'un jant seçenekleri ve gövde renkleri güncellenmiş. Arka bölümde de daha sportif duran tamponlar ve farların desenini andıran LED stoplar kullanıma sunulmuş.


İç mekanda, orta bölümünde daha büyük bir dijital ekran yer alan gösterge paneliyle 10.25 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran dikkatlerden kaçmıyor. N-Line donanımında süspansiyon ve direksiyon sistemleri elden geçirilirken standart olarak sunulan güvenlik sistemlerinin sayısı da artmış.

Kaputu altında da yenilikler sunan i30'un 120 beygir güç üretebilen, 1 litre hacimli, benzinli motoru artık hem 6 ileri vitesli manuel hem de 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla sunuluyor. 48 Volt hafif hibrit sistemle de alınabilen otomobilin akıllı manuel şanzımanı gaza basılmadığında motorla bağlantıyı kesiyor. Bu sistem ilk olarak yeni i20'de tanıtılmıştı.


Aynı hafif hibrit sistem 136 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli, turbo Diesel motorda da alınabiliyor. Artık 1.5 litre hacimli olan dört silindirli benzinli motorsa 160 beygir güç üretebiliyor. Bu ünite de hibrit teknolojisi ve hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneklerine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder