27 Şubat 2020 Perşembe

Volkswagen Touareg R


Volkswagen, hibrit araçlarında sportiflik sunmaya devam ediyor. Bu yönelimin son örneğiyse bir SUV. Touareg ailesine katılan R seçeneği şarj edilebilir hibrit araçların ne kadar süratli olabileceklerine bir örnek.


Ön panjur, yan aynalar, farlar, tavan rayları ve cam çerçevelerinde siyah renk kullanılan aracın ön tamponunda da daha agresif çizgiler hakim. Yine siyah renkli jantlar 20, 21 veya 22 inç çaplı olarak sunuluyor. Kapıların alt kısmı ve çamurluklar gövde rengine boyanmış ve alt kısmı siyah renkli olan tamponun köşelerinde bir çift egzoz çıkışı sunulmuş.


İç mekanında da siyah rengin hakim olduğu Touareg R'da daha sportif ön koltuklar, metal pedallar ve daha kalın bir direksiyon simidi kullanılmış. R logosu, kapı eşikleri, direksiyon simidi, koltuk kafalıkları ve paspaslar gibi yerlerde görülebiliyor. Bu arada koltuk ve kapı içlerinde de farklı desende deri döşeme sunulmuş.


Kaputu altında 340 beygir güç sunabilen 3 litre hacimli, benzinli bir V6 barındıran otomobilin elektrik motoru 136 beygir gücünde. Karma kullanımda 462 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen Touareg R dört tekerlekten çekiş sistemine ve 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımana sahip. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanan aracın elektrikli kullanımda ulaşabildiği süratse 140 km/s. 14.1 kWh kapasiteli bataryalarsa 48 km elektrik menzili sunabiliyor.

2 yorum: