27 Şubat 2020 Perşembe

Volkswagen Golf GTI, GTD ve GTE


Volkswagen'in en popüler modeli Golf'ün 8. nesil modelleri 2019 yılının sonlarına doğru tanıtılmıştı. Aracın albenisini artırmak isteyen Alman marka Golf ailesine üç farklı yüksek performanslı seçenek ekledi.


Performans odaklı Golf modellerinin tasarımları birbirine çok benziyor. Ön kısımda ışıklandırılmış ve versiyon uzantısına sahip panjur ve beş parçalı sis farlarıyla birlikte geniş hava girişleri dikkat çekiyor. 17, 18 ve 19 inç çaplı jantlarla alınabilen modellerin arkasına geçildiğinde, Volkswagen logosu altında model adı yerine versiyon ismi yazıldığı görülebiliyor. Ayrıca egzoz çıkışları da üç araçta da farklı tasarıma sahip.


İç mekanda diğer Golf modellerinden çok farklı durmayan araçlarda dijital gösterge paneli, özel ekose döşemeler ve sabit kafalıklı ön koltuklar standart olarak sunuluyor.

Kaput altındaysa tamamı turbo beslemeli olsa da bambaşka motorlar var. GTI'da kullanılan 2 litre hacimli, benzinli ünite 245 beygir güç, 370 Nm tork üretiyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken 7 ileri vitesli DSG opsiyonlar arasında.


Aynı hacimli Diesel motorla donatılan GTD, 200 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Bu model sadece 7 ileri vitesli DSG ile sunuluyor. GTE'nin kaputu altındaysa Cupra León'dan tanıdığımız şarj edilebilir hibrit ünite var. 1.4 litre hacimli benzinli motor ve elektrik motoruyla 245 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli DSG'ye sahip. 13 kWh kapasiteli bataryalar 130 km/s maksimum sürate kadar 60 km elektrik menzili sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder