27 Şubat 2020 Perşembe

Citroën Ami


Citroën, geçtiğimiz yıl Cenevre'de sergilediği Ami One konseptini gerçeğe dönüştürdü. Elektrikli şehir otomobili bazı ülkelerde ehliyetsiz kullanılabilecek ve fiyatı da 6.000 Euro olacak.


2.41 metre boya, 1.39 metre genişliğe ve 1.52 metre yüksekliğe sahip olan araç aslında otomobil değil, dört tekerlekli, elektrikli scooter olarak tanımlanmış ve bu sayede Fransa'da 14 yaşından itibaren ehliyetsiz şekilde kullanılabiliyor.

Önü ve arkası neredeyse tamamen aynı tasarıma sahip olan otomobilin kapıları da birbirine ters yönde açılıyor. Dışarıya kanırtılarak açılan yan camların haricinde cam tavanın da sunulması iç mekanı daha ferah yapmış. Bu arada jantlar ve gövde panellerinde farklı grafiklerin seçilebilmesi de kişiselleştirme meraklıları için iyi haber.


İç mekanı iki kişilik olan otomobilin bu bölümünde birçok saklama ve depolama bölümü bulunması olumlu. Bu arada dairesel tasarımlı yan aynaların konsept araçta kullanılandan bile küçük olduğunu belirtelim.


485 kg ağırlığa sahip olan araçta 5.5 kWh kapasiteli piller kullanılmış. 8 beygir güç üretebilen elektrik motoruyla 45 km/s'lik maksimum sürate ulaşabilen Ami'nin menzili 70 km. Pillerse standart bir 220 Volt soketten 3 saatte şarj edilebiliyor.

2 yorum:

  1. psa grubunun yaramaz çocuğu citroën dedik ama bu kadarı da biraz şov bence.

    YanıtlaSil
  2. bizim ülkeyede böyle bir araç lazım,küçük ve ekonomik.yoksa elektrikli diye kimse yerli araca 250-300 bin tl veremez.ekonomik durumumuz malum

    YanıtlaSil