3 Mart 2020 Salı

Alfa Romeo Giulia GTA


GTA geri döndü! Alfa Romeo'nun tarihi boyunca sportif modellerinin ismini süsleyen üç harf artık Giulia ile birlikte yeniden bizlerle. Sadece 500 örneği üretilecek olan GTA ve GTAm modelleri şu anda markanın en güçlü ikilisi.


Çok daha büyük hava girişlerine sahip ön tampona bakıldığı an tanınan otomobillerde tek bijonlu ve 20 inç çaplı jantlar, genişletilmiş çamurluklar, deflektörlü yan etekler, merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı ve büyük difüzör görev yapıyor. GTAm'de ise bunlara çift katlı karbon fiber spoiler ekleniyor.


Karbon fiber demişken, aracın ön tampon, kaput, tavan, ön çamurluk ve arka çamurluk ekleri de bu malzemeden üretilmiş. İz genişliği 5 cm artan ikilinin 100 kg hafiflemesini sağlayan unsurlar arasında Akrapovič titanyum egzoz sistemi, Lexan yan ve arka camlar ve iptal edilen arka koltuklar bulunuyor.


İç mekanında bol Alcantara kullanılan otomobillerden daha haşini olan GTAm'de sabit sırtlık ve kafalıklı yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, kapı kollarının yerini alan kemerler ve yarım takla kafesi kullanılmış.


2.9 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V6 motorunu ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanını Giulia Quadrifoglio ile paylaşan ikili, 1.520 kg'a gerileyen ağırlık ve genişleyen arka lastikler sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabiliyor.

1 yorum:

  1. a4 deyince aklına araba değil kağıt geliyorsa tertemiz fakirsin diye bir paylaşım vardı yıllar önce.

    gta deyince aklıma oyun geliyor n'apayım. hatta gta 5 falan değil. bildiğin gta vice city, tommy vercetti.

    YanıtlaSil