6 Mart 2020 Cuma

Koenigsegg Gemera


Koenigsegg çıldırdı! Alıştığımız araçları bile uçuk performans özellikleri sunan markanın Gemera modeli aynı işi dört kişi için yapabiliyor. 300 adetlik sınırlı üretime sahip olan otomobilde hibrit güç ünitesi görev yapıyor.

Aslında dış görünümü, marka standartlarında sade olan Gemera'da ince yapılı LED farlar, büyük hava girişi sunan ön tampon, yukarıya doğru açılan kapılar, tek bijonlu jantlar, küçük LED stoplar, büyük bir spoiler, geniş difüzör ve kaput üzerine yerleştirilmiş egzoz çıkışları gibi detaylar görülebiliyor.


İç mekanında lüks dokunuşlar bulunan araçta dört adet tekli koltuk ve her koltuk için iki bardaklık bulunuyor. Yan kameraların görünümü A sütunu dibinde bulunan ekranlara aktarılırken orta konsol kumandaları da büyük bir dokunmatik ekrandan kontrol ediliyor.

3 metrelik aks mesafesi sayesinde arka yolcular da başarılı diz mesafesine kavuşurken kullanılan açık renkli deri döşemeler ve cam tavan bu bölümü daha da ferah hale getirmiş. Büyük kapıların çift camlarının alt bölümü açılıyor. Hem ön hem de arkada kablosuz şarj istasyonu sunan modelde 3 bölgeli havalandırma sistemi ve 11 hoparlörlü ses sistemi sunulmuş.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, 3 silindirli, kam mili bulunmayan bir motor saklayan araç bu üniteden 600 beygir güç, 600 Nm tork alabiliyor. Üç elektrik motoru da eklenince dört ekerlekten çekişli olan otomobilin gücü 1.700 beygire, torkuysa 3.500 Nm'ye ulaşıyor.

0'dan 100 km/s sürate 1.9 saniyede ulaşabilen Gemera'nın maksimum sürati 400 km/s'in üzerinde. Sadece elektrikle 50 km menzil sunan araç bu şekilde de 300 km/s sürate ulaşabiliyor. Ayrıca içten yanmalı motor benzin, etanol metanol ve E85 ile çalışabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder