5 Mart 2020 Perşembe

Škoda Octavia RS iV


Yeni Škoda Octavia'nın tanıtılmasının üzerinden uzun süre geçmiş olmasa da sportif versiyon RS ortaya çıktı bile. Bu sefer RS iV ismini alan otomobil yine iki gövde seçeneğiyle sunulacak. Üstelik bu sefer motor hibrit.


Ön panjur, yan aynalar ve daha agresif görünen tamponunda bulunan siyah trim parçalarıyla tanınabilen otomobilde 18 veya 19 inç çaplı jantlar alınabiliyor. Arka bölümde de küçük spoiler ve tamponun hem yan hem de alt kısmına yapılan dokunuşlar dikkatlerden kaçmıyor.


İç mekanda RS logolu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, sabit kafalıklı sportif koltuklar ve metal pedal seti gibi farklılıklar olan araçlarda karbon fiber benzeri trim parçaları ve Alcantara kaplı konsol görülebiliyor.


Kaputu altında, Volkswagen grubunun birçok modelinde görev yapan şarj edilebilir hibrit ünite görev yapan Octavia RS iV'nin 1.4 litre hacimli TSI ünitesi, elektrik motoruyla birlikte 245 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli DSG ile 0'dan 100 km/s sürate 7.3 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 225 km/s. 13 kWh kapasiteli bataryalarsa 60 km elektrik menzili sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder