5 Mart 2020 Perşembe

Cupra Formentor


Seat'tan ayrı bir marka olmasına rağmen ürün gamı güçlü Seat'lardan oluşan Cupra bunu değiştirmek istiyor. Bu nedenle Formentor isimli Coupé-SUV aracını tanıtan marka segmente iddialı bir giriş yaptı.

Dışarıdan bakıldığında marka kimliğini taşıdığı söylenebilecek otomobilde altıgen panjur, LED farlar, yuvarlak sis farları ve büyük hava girişlerine sahip bir ön tampon bulunuyor. Yan bölümde 19 inç çaplı jantlar ve birçok karakter çizgisinin yanında arkaya doğru alçalan tavan çizgisi de sunan modelin arkasında dörtlü egzoz çıkışı, spoiler ve bagaj kapağı boyunca uzanan LED stoplar bulunuyor.


Konsept halinin aynısı gibi görünen otomobil 4.450 mm boya, 1.839 mm genişliğe ve 1.511 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesi 2.680 mm. Formentor'un bagaj hacmiyse 450 litre olarak açıklanıyor.

İç mekanda Volkswagen grubuna mensup olduğu anlaşılabilen Formentor'un motor çalıştırma düğmesi, Cupra modu seçimi gibi direksiyon simidinde. Metal pedal seti, dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran haricinde ilginç desenlere sahip, yüksek yan destekli ön koltuklar da donanımda.


Kaputu altında iki motor seçeneği sunan aracın 2 litre hacimli benzinli ünitesi 310 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. Şarj edilebilir hibrit versiyondaysa 1.4 litre hacimli benzinli motor kullanılıyor ve elektrik motoruyla birlikte 245 beygir güç, 400 Nm tork üretiliyor. 13 kWh kapasiteli pillerse 50 km elektrik menzili sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder