5 Mart 2020 Perşembe

Bugatti Chiron Pur Sport


Tek modelden oluşan bir marka olsa da Bugatti, birçok farklı versiyonla bu aracı çeşitlendirmeyi çok iyi biliyor. 250. Chiron'un üretiminin tamamlandığı şu günlerde aileye yeni bir seçenek eklendi. 16 örneği bulunacak Pur Sport'un fiyatıysa vergiler hariç 3.2 milyon Euro olarak açıklandı.


Farklı bir aerodinamik paketle donatılan otomobilin ön tamponunda daha büyük hava girişleri bulunuyor. Alçaltılmış süspansiyon sistemi ve önde 20, arkada 21 inç çaplı yeni jantlar farklı duruşu destekliyor. Arkasında dev bir sabit spoiler bulunan Pur Sport'un difüzör büyümüş ve egzoz çıkışları da farklılaştırılmış.

İç mekanında direksiyon simidinde yer alan iki düğmenin maviden kırmızıya dönmesi en büyük yenilik. Bu arada sertleştirilen süspansiyon sistemi ve yenilenen frenlerin ardından aracın 19 kg hafiflediğini belirtelim.


Kaputu altında da bir yenilik olmayan yeni versiyonun 8 litre hacimli, W16 motoru dört turbo besleme yardımıyla 1.500 beygir güç üretebiliyor. 200 d/d ile artık 6.900 d/d'dan başlayan kırmızı çizgi ve yeni oranlara sahip şanzıman sayesinde otomobilin ara hızlanma süreleri daha da iyileştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder