5 Mart 2020 Perşembe

Bentley Mulliner Bacalar


Bentley zaten yüksek hacimli bir üretici olmasa da arada çok sınırlı üretim modelleri de karşımıza çıkıyor. İngiliz markanın özel araçlar bölümü, 90 yıldır ilk defa iki kişilik bir otomobil üreten firmanın 12 adet üretilecek modelini hazırladı.


Aslında tasarım detayları, geçtiğimiz yıl tanıtılan EXP 100 GT konseptinde kullanılan araç büyük bir roadster. Oval farlar, büyük ön panjur, Agresif duran tampon ve hem kaput hem de ön çamurluklara eklenen hava çıkışları güçlü görünüme katkı sağlıyor.

22 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin ince stoplara sahip arka bölümünde bir çift dörtgen egzoz çıkışı bulunuyor. Tavanı bulunmayan Bacalar onun yerine koltukların arkasında bir kapak sunuyor. Arka koltukların olmasını beklediğimiz yerdeyse özel tasarım çantalara yer verilmiş.


İç mekanı, temellerini paylaştığı Continental GT'den esintiler taşıyan aracın alt kısmı düzleştirilmiş direksyon simidi ve dijital gösterge panelindeki grafikleri farklı. Ayrıca yaşam alanında özel ahşap kaplamalar ve farklı tasarıma sahip havalandırma ızgaraları kullanılmış.

Kaputu altında 6 litre hacimli, çift turbo beslemeli, W12 motor bulunan otomobil 660 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman, 48 Volt hafif hibrit sistem ve dört tekerlekten çekiş sistemi de donanımlar arasında.

2 yorum:

  1. bentley coştu iyice onur bunun bi' nedeni var mı? ortaklık, yeni yatırımcılar falan?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zengin sayısındaki artışa bağlıyorum ben.

      Sil