11 Temmuz 2019 Perşembe

Bentley EXP 100 GT


Bentley gözünü geleceğe çevirdi. Önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobillerin çok daha popüler olacağını düşünen firmalar arasında bulunan üretici 100. yaşını da bu şekilde kutlamış oldu.

5.8 metre boya ve 2.4 metre genişliğe sahip dev otomobilin ön bölümünde yer alan 3 boyutlu panjur, kristal LED farların tasarımıyla uyum içerisinde. Kaput ve ön çamurlukların arkasına hava çıkışları yerleştiren Bentley şişkin çamurlukların altını dev jantlarla doldurmuş.


Yukarıya doğru açılan kapılara sahip modelin mümkün olduğu kadar aerodinamik olması için arka kısmı uzatılmış. Bu kısımda yine 3 boyutlu görünümleriyle dikkat çeken stoplar ve küçük bir difüzör bulunuyor.

Bol bol cam yüzeye sahip kabine adım atıldığında sade ve bol boşluklu bir iç mekana giriliyor. Otonom sürüşün aktif veya pasif olmasına göre farklı yerlerde duran koltuklar ve yolcuların konforunu üst düzeye çıkarmayı hedefleyen yapay zeka dikkat çeken donanımlar arasında.


Dört adet elektrik motoruna sahip olan otomobil 1.360 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.5 saniyede ulaşabilen otomobilin ağırlığıysa 1.900 kg. 300 km/s maksimum sürate sahip olan aracın 700 km menzil sunması ve gelecekte pillerinin %80 doluluğa 15 dakikada ulaşabilmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder