5 Mart 2020 Perşembe

Mercedes-Benz E Serisi


Cenevre'de bu yıl bir fuar düzenlenmemiş olsa da üreticiler yeni modellerini tanıtmaya devam ediyor. Mercedes'ten beklenen haber de sonunda geldi ve makyajlı E Serisi üzerindeki sır perdesi kalktı.


Bu operasyonlarda genelde olduğu gibi yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri sunan otomobilin ön bölümünde biraz daha agresif görünen LED farlar ve aşağıya doğru genişleyen ön panjur kullanılmış. Tamponları hafifçe mekyajlanan aracın arka bölümüyse yeni LED stoplarla A Serisi Sedan'ı andırıyor.


İç mekanda da yenilikler sunan E Serisi'nde yeni grafikler ve MBUX'in son sürümüne sahip dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli bulunuyor. Yeni direksiyon simidinde çift üç kol yer alırken ön koltuklarda da yeni dinlenme fonksiyonları sunulmuş.

Kaput altında da yenilikler sunan otomobilin benzinli motorları 156 ile 367 beygir güç üretmeye devam ederken Diesel seçenekler 160 ve 330 arasında güce sahip. AMG versiyonlarının güçleriyse tabii ki daha yüksek olacak.


2 litre hacimli, benzinli motorla donatılan E350e'de bir de 20 beygir güç, 180 Nm tork üretebilen elektrik motoru sunan Mercedes ayrıca 3 litre hacimli, sıralı 6 silindire sahip benzinli motorunu da ilk defa E Serisi modellerinde kullanmaya başladı. Aracın şarj edilebilir hibrit seçenekleri arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonlara sahip.

2 yorum:

  1. 3 litre hacimli, sıralı 6 silindire sahip benzinli motorun teknik verileri nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 367 beygir güç, 500 Nm tork. AMG'lerde daha güçlü ama onun haberi daha sonra gelecek.

      Sil