6 Mart 2020 Cuma

Aston Martin V12 Speedster


Ferrari'nin Monza ailesini fazla İtalyan bulanlar için İngiltere'den bir çözüm geldi. Aston Martin'in tavansız modeli V12 Speedster, sadece 88 adet üretilecek bir model olarak ürün gamında yerini aldı.

Aydınlatma grubuna bakınca tasarımında Vantage etkileri görülebilen otomobil bunun dışında kendine özgü hatlara sahip. Küçük kaput, öne çıkan panjur, ön çamurluklar üzerindeki hava çıkışları, tek bijonlu 21 inç çaplı jantlar, büyük difüzör ve ortaya yerleştirilmiş çift egzoz çıkışı detayların sadece bazıları.


Bagaj kapağında iki cam bölüm bulunan otomobil burada iki adet kask taşıyabiliyor. Ön ve yan camları bulumayan aracın koltukları arkasında takla barları görev yapıyor. Ayrıca sürücü ve yolcu arasında da bir gövde parçası bulunuyor.

Kabinde de Vantage'dan alınan bazı parçalar olsa da buranın da büyük bölümü kendine özgü tasarım detaylarına sahip. Her iki koltuğun önüne çekilen dik yerleşimli havalandırma ızgaraları ve kırmızı renkli kemerler bunlardan ikisi.


Kaputu altında 700 beygir güç üretebilen, 5.2 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V12 motor görev yapan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşabiliyor. 752 Nm tork üretebilen modelin maksimum sürati 300 km/s'te sınırlandırılmış. Karbon seramik fren disklerini standart olarak sunan modelin motorunu DBS Superleggera'dan tanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder