20 Eylül 2018 Perşembe

Ferrari Monza SP1 ve SP2


Her otomobil fuarında yeni bir araç tanıtmak gibi bir gayesi olmayan firmalardan olan Ferrari'nin yenilikleri genelde heyecanla karşılanıyor. Monza SP1 ve SP2 isimli araçlar için de bu gelenek bozulmadı.

İtalyan üreticinin 50'li yıllardan esinlenerek şekil verdiği ikili büyük ön panjur, karbon fiber splitter, ince yapılı LED far ve stoplar, dörtlü egzoz çıkışı, dev jantlar ve yukarıya açılabilen kapılar gibi ortak noktalara sahip.


Tek kişilik bir otomobil olan Monza SP1'de yolcunun bulunmasını beklediğimiz yer bir kapakla kapatılırken aracın arka kısmında sürücü için tek bir takla koruması bulunuyor. SP2'deyse yolcu koltuğu da bulunduğundan bu donanımdan iki tane var.

Her iki araçta da dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve diğer Ferrari modellerinden alınmış direksiyon simidi ve gösterge tablosu kullanılırken orta konsollar bu araçlara özel olarak tasarlanmış. Ayrıca sunulan ince ön cam üzerine sanal olarak bilgiler yansıtılabiliyor.


Kaputu altında markanın en güçlü V12 motoru bulunan ikilinin 6.5 litre hacimli üniteleri 810 beygir güç, 720 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2.9 saniye olarak açıklanırken 0-200 km/s deparı 7.9 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder