20 Eylül 2018 Perşembe

Peugeot e-Legend Concept


Peugeot'nun Paris otomobil fuarında sergileyeceği konsept ortaya çıktı. Ana hatlarını klasik 504 Coupé ile paylaşan otomobilin kaputu altında yatan teknolojiyse geleceğe bakıyor.


İlk bakışta beş yıl önce tanıtılan Nissan IDx konseptlerini andıran otomobil köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. Sportif duran bir ön bölüme sahip olan araçta ince yapılı LED farlar ve üzerinde hava çıkışları bulunan agresif kaput dikkat çekiyor.

Çift direkli ön cam ve ince sütunlara sahip olması sayesinde geniş görüş açıları sunabilen otomobilde yan aynaların yerini kameralar almış. Çamurlukları çok çıkıntılı olmasa da büyük jantları sayesinde sportif bir hava yakalanırken arka camın da yatık yapısı dikkat çekiyor.


Çok dikkat çekmese de splitter, çıkıntılı yan etekler ve deflektörlere sahip küçük difüzörden oluşan bir aerodinamik pakete sahip olan modelin arka kısmında üçlü gruplara ayrılmış stoplar gözlerden kaçmıyor.

İç mekana adım atıldığında konseptin dört bir yanına dağılmış, irili ufaklı toplam 16 ekran dikkat çekiyor. Tam otonom sürüş özelliklerine sahip olan konseptin oval direksiyon simidi istenirse ön konsola gömülebiliyor. Bu arada koltukların yapısı ve kullanılan kumaşın rengi 504 Coupé'ye bir gönderme daha yapıyor.


Elektrik motoruna sahip araç 462 beygir gücünde ve 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniyeden kısa sürüyor. Maksimum sürat 220km/s'te sınırlanırken 100 kWh kapasiteli bataryalar sayesinde menzil 600 km'yi buluyor. Temassız şarj özelliğine de sahip olan konseptin hızlı şarj istasyonlarında 500 km menzil kazanması 25 dakika sürüyor.

1 yorum:

  1. Harika tasarım gerçekten. Peugeot tasarım ekibi müthiş işler çıkarıyor son yıllarda.

    YanıtlaSil