21 Eylül 2018 Cuma

Volkswagen I.D. Buzz Cargo Concept


Son yıllarda iyiden iyiye popüler olan elektrikli otomobiller aynı sistemleri kullanacak olan ticari kardeşlerinin de önünü açtı. Bunun en önemli göstergesi de Hannover ticari araç fuarı oldu.

Fuarda I.D. Buzz konseptinin ticari versiyonunu tanıtan Volkswagen bu modelde de kardeşine benzer bir tasarım kullanmış. LED aydınlatma grubu aynen korunan otomobilin ön kapıları arkasında cam bulunmuyor.


Kardeşine göre 107 mm uzayan konsept 5.048 mm boya, 1.976 mm genişliğe ve 1.963 mm yüksekliğe sahip. Aracın aks mesafesi de 3.300 mm.

Otonom sürüş sırasında ön konsola gizlenen oval direksiyon simidini koruyan araçta panoramik bir cam tavan da görev yapıyor. Binek versiyonda sunulan tablet tutacağıysa bu modelde ikili yolcu koltuğunun sırtlıklarından bir tanesine entegre edilmiş.


Arkadan itişli olarak tasarlanan modelde kullanılan elektrik motoru 204 beygir güç üretebilirken sunulan batarya kapasitesi 48 ile 111 kWh arasında değişiyor. Bu sayede 330 ile 550 km arasında menzil sunabilen konseptin maksimum sürati 160 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder