5 Mart 2020 Perşembe

Audi A3 Sportback


Audi A3'ün yeni nesli de bu yıl Cenevre'de tanıtılması planlanan modeller arasındaydı. Volkswagen grubunun C segmenti hatchback modelleri arasında yer alan tek premium model daha şık görünümle ortaya çıktı.

Köşeli hatlara sahip ön bölümünde yer alan şık LED farlarla bir Audi olduğunu ilk bakışta belli eden A3'ün büyük ön panjuru ve panjur üzerine kadar uzanan kaputu dikkat çekici. Yeni jantların çapları 19 inçe kadar uzanırken şişkin çamurluklar ve alt çizgi modeli sportif gösteren diğer detaylar. Arkada da şık LED stoplara sahip olan otomobilde spoiler ve sahte egzoz çıkışları gibi noktalar gözlerden kaçmıyor.


Asıl farklılığı iç mekanda sunan A3'ün bu kısmı kendisini farklılaştırıyor. Göbeği küçültülmüş yeni bir direksiyon simidiyle sunulan otomobilin dijital gösterge panelinin yanlarına havalandırma ızgaraları yerleştirilmiş. Diğer iki ızgaraysa ön yolcunun hemen önünde konumlandırılmış.

Güncel araçların büyük çoğunluğunun aksine orta konsolda bazı fiziksel butonları korumayı seçene Audi, A3'te de el yazısı tanımlayabilen dokunmatik ekran kullanmaya başlamış. Bu arada bagaj hacminin 380 litre olduğunu da belirtelim.


Kaputu altında henüz büyük bir heyecan sunmayan otomobilin 1.5 litre hacimli, benzinli motoru 150 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli Diesel ünitenin 116 ve 150 beygir gücünde iki versiyonu mevcut. 1 litre hacimli TSI, 110 beygir güç üretiyor ve 1.4 TSI motora sahip hibrit versiyonla birlikte en az yakıt tüketen benzinli versiyon oluyor. İlk etapta sadece önden çekişli seçenekleri sunulacak modelde 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder