5 Mart 2020 Perşembe

Fiat 500e


Değişim rüzgarları ünlü model işimlerini de vurdu. Fiat, efsanevi 500'ünün elektrikli seçeneğini tanıttı. Daha önce sınırlı sayılı da olsa karşılaştığımız elektrikli 500 modellerini artık daha sık görebileceğiz.

Ana hatları farklı olmasa da aslında 500e yepyeni bir otomobil. LED farlar ve 500 armalı ön bölüm klasik çizgileri korurken 17 inç çaplı jantlar ve gizlenmiş kapı kolunun üstünden geçen karakter çizgisi klasik hatları vurguluyor.

Sadece üzeri açılabilen seçeneği bulunan aracın arka bölümünde de içi dolu LED stoplar dikkat çekiyor. Bu arada 500e, kardeşlerinden 6 cm daha uzun, 6 cm daha geniş ve 4 cm daha yüksek. Aks mesafesinde de 2 cm'lik artış var. İlerleyen aylarda aracın 3 kapılı bir versiyonu da tanıtılacak. Bu versiyonda sunulacak küçük arka kapı yolcu tarafında bulunacak.

İç mekanı çok daha modern duran otomobilin alt kısmı düzleştirilmiş, iki kollu direksiyon simidinin arkasında dijital gösterge paneli bulunuyor. Geniş dokunmatik ekranın altına ince yapılı havalandırma ızgaraları ve havalandırma kumandalarıyla vites selektörünü ekleyen Fiat ön koltukların arasını çok doldurmamış.

Kaputu altında 118 beygir güç üretebilen bir elektrik motoru barındıran 500e 0'dan 100 km/s sürate 9 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum sürati 150 km/s'te sınırlandırılan otomobilin 42 kWh kapasiteli pilleri 320 km menzil sağlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder