5 Mart 2020 Perşembe

McLaren 765LT


McLaren her geçen gün modellerinin performansını artırıyor. 720S gibi inanılmaz bir araca sahip olan marka bununla yetinmeyip aynı otomobilin temelleri üzerine gelişirilmiş Long Tail seçeneğini de tanıttı.


Tasarım olarak bakıldığında modifiye edilmiş bir 720S gibi duran 765LT'de birçok yeni aerodinamik eleman kullanılmış. Daha çok hava giriş ve çıkışına sahip olan gövde hafifçe uzarken arkaya da yeni bir aktif spoiler eklenmiş. Arka tamponun yanlarına kanatçıklar eklenirken altta büyük difüzör, üstteyse egzoz sisteminin dörtlü çıkışı görülebiliyor. Jantlarsa hafifletilen diğer parçalar arasında.


Karbon fiber iskeletli koltukları da 720S'inkinden çok daha hafif olan otomobilin iç mekanı bu araçla aynı olsa da klima ve ses sisteminin ücretsiz opsiyonlar haline gelmesi sayesinde toplamda 79 kg hafifleme sağlanmış. Böylece boş ağırlık 1.229 kg'a kadar inmiş.


Kaputu altında 4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 motoru koruyan araç 765 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilen modelin 200 km/s'i görmesi de 7.2 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder