12 Kasım 2019 Salı

Škoda Octavia


Škoda'nın en çok tercih edilen modellerinden Octavia yeni nesline kavuştu. Daha oturaklı bir dış tasarımla birlikte birçok yeni teknolojiye kavuşan otomobilin kaputu altında da hemen hemen herkesi memnun edecek motor seçenekleri sunuluyor.


Hem liftback hem de Combi seçenekleri tanıtılan otomobil sırasıyla 19 ve 22 mm uzamış. 2.690 mm'lik aks mesafesi ve 15 mm artan genişlik sayesinde sunulan iç hacimde genişleme yaşanmış. Ayrıca bagaj hacimlerinde de artış var. Liftback için 600, Combi'deyse 640 litrelik hacim mevcut.

Geniş ve aşağıya alınmuş bir ön panjura sahip olan otomobilde LED farlar ve aynı teknolojiyi kullanan sis farları kullanılmış. Çapları 19 inçe kadar çıkan jantlar yan bölümün dikkat çeken kısmı. Bombeli bir bagaj kapağı ve LED stoplara sahip olan Octavia'nın Combi seçeneği çok şık görünüyor. Makyajlı Superb'de olduğu gibi arkada logo yerine Škoda yazısı kullanılmış.


İç mekanında daha büyük yenilikler olan otomobilde dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran kullanılıyor. İki kollu direksiyon simidi ve DSG'li modellerde yer alan vites selektörü en farklı duran kalemler. Çerçevesiz iç dikiz aynası, renkli head up display, dokunmatik kumandalı LED iç aydınlatma, kablosuz şarj sistemi, 3 bölgeli havalandırma ve USB-C girişleri diğer donanım detayları olarak sayılabilir.


Kaputu altında birçok motor seçeneği sunan yeni Octavia'nın benzinli üniteleri 1, 1.5 ve 2 litre hacimli. Motorlar sırasıyla 110, 150 ve 190 beygir güç, 200, 250 ve 320 Nm tork üretebiliyor. 2 litre hacimli turbo Diesel motorun güç aralığı 116 ve 200 olarak belirlenirken üretilen tork da 250 ile 400 Nm  arasında değişiyor.


1.5 litre hacimli motorun doğal gazla çalışan seçeneği 130 beygir güç, 200 Nm tork üretirken 1 ve 1.5 litre hacimli TSI üniteler için hafif hibrit sistem de sunulacak. Şarj edilebilir hibrit motordaysa 1.4 litre hcimli TSI motor kullanılıyor ve elektrik motoruyla birlikte sağlanan veriler 204 beygir güç ve 350 Nm tork. Araçlar motor seçeneklerine göre 6 ileri vitesli manuel, 6 veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla donatılabiliyor. Ayrıca 2 litre hacimli motorlarla dört tekerlekten çekiş sistemi de alınabiliyor.

1 yorum:

  1. Škoda. Bir efsanenin doğuşu..!





    Bu Octavia'dan sonra artık geri dönüş yok, bu marka zirveye oynar.

    YanıtlaSil