12 Kasım 2019 Salı

Kia K5 / Optima


Hyundai'nin iddialı tasarıma sahip Sonata modelinin ardından kardeş firma Kia da aynı boyutlara sahip aracı Optima'yı tanıttı. Yine dikkat çekici görünen otomobil ilk olarak Kore pazarında K5 ismiyle ortaya çıktı.

İnce tutulan geniş ön panjuru farların altına kadar uzanan otomobilin LED farları ilginç görünümlü. Dinamik duran ön tampon ve çapları 19 inçe kadar büyüyen jantlar dinamik dururken A sütunundan başlayıp bagaja kadar uzayan krom çıta farklı bir görünüm sunmuş.


Liftback gibi görünse de aslında bir sedan olan otomobilin arka kısmında tek parça LED stoplar ve yine sportif görünen tampon dikkat çekiyor. 4.905 mm boya, 1.860 mm genişliğe, ve 1.445 mm yüksekliğe sahip araç eskisinden daha uzun, geniş ve alçak. Ayrıca aks mesafesi de 2.850 mm'ye uzamış.

İç mekanı etkileyici bir hal alan otomobil dijital gösterge paneli, ince yapılı havalandırma ızgaraları, geniş dokunmatik ekran, çok parçalı ambiyans ışık landırması ve vites kolu yerini alan dairesel selektör gibi dokunuşlar sunuyor.


Kaputu altında yer alan benzinli motorlar 1.6 litre hacimli üniteyle başlayan aracın bu ünitesi 180 beygir güç, 265 Nm tork üretebiliyor. 2 litre hacimli motorlar atmosferik emişli ve 152 beygir güç, 192 Nm torkla 160 beygir güç, 196 Nm tork üretebilen iki seçeneğe sahip. 2.5 litre hacimli motorsa 194 beygir güç, 246 Nm tork sunuyor.

Henüz detayları paylaşılmayan hibrit motorlarla da donatılacak olan modelin turbo beslemeli, 2.5 litre hacimli motoruysa 290 beygir güç, 422 Nm tork üretebiliyor. Bu araçta 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kullanılırken diğer ünitelerde 6 veya 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanlar görev yapıyor.

2 yorum:

  1. Resmen 508'i kopyalamışlar. Başka sitelerde gördüğüm interior fotoğrafları bunu iyice ortaya çıkarttı.

    YanıtlaSil
  2. Çok yakışıklı araç. Farlara ayrı bayıldım.

    YanıtlaSil