14 Kasım 2019 Perşembe

McLaren Elva


McLaren otomobilseverlere sürpriz yapmayı seviyor. Ultimate Series modellerinin en iddialısını ortaya çıkaran İngiliz üretici, 399 örneği üretilecek olan Elva ile 60'lı yılların M1 serisi yarış araçlarını anıyor.

Camları bulunmayan bir roadser olan Elva alçak duruşuyla dikkat çekiyor. İnce yapılı farlar, sivri burun yapısı ve şişkin çamurluklar güçlü duruşu pekiştiriyor. Önde yer alan büyük hava çıkışı sayesinde ön camın bulunması gereken yere hava yönlendiren otomobil bu sayede camsızlığın etkilerini bir miktar azaltmış.


İnce kollu jantlar ve hava girişlerine sahip profilden arkaya geçtiğimizde otomatik seviye ve açı ayarlı spoiler, ince yapılı LED stoplar, yukarıya yerleştirilmiş çift egzoz çıkışı ve büyük difüzör gözlerden kaçmıyor.

İç mekanı sade bir tasarıma sahip olan modelde aşağılara yerleştirilmiş havalandırma ızgaraları, dijital gösterge paneli ve sürücüye dönük tasarlanmış dokunmatik ekranın haricinde bir şey bulmak zor.


Kaputu altında çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli bir V8 motor barındıran Elva 815 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip olan modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3 saniyeden az sürerken 200 km/s'in görülmesi bile sadece 6.7 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder