13 Kasım 2019 Çarşamba

Ferrari Roma


Ferrari'nin sürekli yeni model tanıtmasına alışmamız gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda senede bir otomobil tanıttığında şaşırdığımız İtalyan üretici 2019'da her mevsim yeni bir araç tanıtıyor.

Monza SP1 ve SP2 ikilinine göndermeler yapan burun kısmı sivri bir görünüm ve etkileyici LED farlar sunan otomobil farklı bir ön panjur yapısı ve splitter ile dikkat çekici duruyor. Hemzemin kapı kolları yan bölümü daha pürüzsüz hale getirirken uzun kaput ve şişkin çamurlukların hemen arkasında başlayan tampon sportif görünümü pekiştirmiş.


Basık arka kısmında dört adet ince LED stop bulunan otomobilin siyah renkli tamponu hem difüzör hem de dörtlü egzoz çıkışına ev sahipliği yapıyor. Bu arada jantlar 20 inç çaplı.

Yüksek bir orta konsola sahip iç mekanında dijital gösterge paneli, dik yerleşime sahip dokunmatik ekran, şık görünümlü bir vites selektörü, dokunmatik fare ile kontrol edilebilen kumandalar ve yolcu önüne eklenmiş bilgi ekranı gibi kalemler bulunuyor.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3.9 litre hacimli V8 motor bulunan Roma 620 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen otomobilin 200 km/s'i görmesi 9.3 saniye sürüyor. Maksimum süratse 320 km/s'in üzerinde. Boş ağırlıksa 1.472 kg.

1 yorum:

  1. Nerede çokluk orada b*okluk. Sg. Ferrari. Seat mısın böyle modeller türetip duruyorsun? Bizimle değilsin.

    YanıtlaSil