2 Şubat 2021 Salı

Cadillac CT4-V Blackwing ve CT5-V Blackwing


Cadillac, sportif sedan modelleri CT4-V ve CT5-V'yi yeterli bulmayan müşterileri için araçların Blackwing seçeneklerini tanıttı. Görsel olarak rahattça tanınabilen modellerin performansları da artışta.

İkili arasında en büyük görsel değişiklikler küçük kardeşte yaşanmış. Daha geniş hava girişlerine sahip ön tamponda siyah renkli trim parçaları kullanılmış. Karbon fiber paketiyle birlikte splitter, yan etekler ve deflektörler eklenen araçta standart olarak 18 inç çaplı jantlar sunulmakta. Dörtlü egzoz çıkışı ve uzayan spoiler de gözlerden kaçmıyor.

Önde 380, arkadaysa 340 mm çaplı fren disklerine sahip aracın Brembo armalı kaliperleri de önde 6, arkada 4 pistonlu. Adaptif süspansiyon sistemi de elden geçirilen otomobilin iç mekanında da sırtlıkları Alcantara kaplı ön koltuklar, dijital gösterge paneli, metal pedal seti, mod seçim düğmelerine ve karbon fiber trim parçalarına sahip direksiyon simidi gibi detaylar bulunuyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3.6 litre hacimli bir V6 motor bulunan otomobil 479 beygir güç, 603 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itişli otomobil, 6 ileri vitesli manuel veya 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. Maksimum sürati 304 km/s olan aracın 0-100 km/s hızlanması yaklaşık 4 saniye sürüyor.

Büyük kardeşte de bazı geliştirmeler yapılmış. Farklı bir ön tampona kavuşan otomobilde daha geniş yan etekler ve splitter kullanılmış. Arkadaysa siyah renkli dörtlü egzoz çıkışı, farklı bir difüzör ve daha büyük spoiler gözlerden kaçmıyor.

Yine adaptif süspansiyon sistemi sunan CT5-V Blackwing'de kullanılan fren diskleri, önde 398, arkadaysa 374 mm çaplı. Brembo marka kaliperler de yine 6 ve 4 pistonlu. Üstelik bu araçta karbon seramik fren diskleri de alınabiliyor. Bu diskler, ağırlıkta 24 kg'lık düşüş sağlıyor. Standart jantlarsa 19 inç çaplı.

İç mekanda sunulan farklılıklar da sportifliğe göndermeler yapıyor. Pist kullanımı için optimize edilen tasarıma sahip dijital gösterge paneli, karbon fiber trim parçaları, metal pedal seti ve yüksek yan destekler sunan şık koltuklar farklılıkların bazıları.

Kompresör beslemeye sahip, 6.2 litre hacimli V8 motoru 677 beygir güç, 893 Nm tork üretebilen otomobilde 6 ileri vitesli manuel veya 10 ileri vitesli otomatik şanzımanlarla alınabiliyor. Otomatik üniteyle 0-100 km/s deparını 4 saniyenin altında tamamlayabilen aracın maksimum sürati de 322 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder