28 Ocak 2021 Perşembe

Renault Kiger


Renault, yeni model ailesini genişletiyor. İlk etapta Hindistan pazarına özel bir crossover olarak üretilecek Kiger, daha sonra bu ülke dışına da satılacak. Modelin görünümü, 2020 yılında sergilenen konsepte çok benziyor.

Agresif bir duruşa sahip olan ön bölümünde çift katlı far tasarımını korusa da konseptin boydan boya uzanan LED çubuğuna sahip olmayan araç 4 metrenin biraz altında kalan boya sahip. Ön çamurluğunda siyah trim parçası kullanılan otomobilin çamurluk ve korumaları da bu renkte.

Kontrast renkte seçilebilen tavan ve yüzgeç antenin haricinde gümüüş renkli gelen tavan rayları kullanışlılığı artırmış. Parantez biçimli LED stoplarla şık bir duruş sergileyen Kiger'ın kısa tutulan arka tamponu da siyah ve metalik gri renklerden oluşuyor.

İç mekanda büyük bir sürpriz yaşatmayan araçta dijital gösterge paneli, diğer Renault modellerinden de tanıdığımız 3 kollu direksiyon simidi, dokunmatik ekran ve havalandırma kumandaları bulunuyor. 405 litre hacimli bagaj, arka koltuklar yatırılarak 880 litreye kadar genişletilebiliyor.

1 litre hacimli motorun atmosferik emişli seçeneği 72 beygir güç, 96 Nm tork üretebilirken turbo beslemeyle güç 100 beygire, torksa 160 Nm'ye ulaşıyor. Her iki ünite de 5 ileri vitesli, manuel şanzımanla sunulurken ilki 5 ileri vitesli otomatik, ikincisiyse sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder