27 Ocak 2021 Çarşamba

MINI


BMW'nin alt markalarından MINI, üç ve beş kapılı gövde seçeneklerinin yanında üzeri açılan versiyonunu a makyajladığını açıkladı. Dış mekanda yoğunlaşan değişiklikler sonucunda ailenin bütün seçeneklerinde daha modern donanımlar kullanıma geçmiş.

Önden bakıldığında makyaj öncesi Cooper SE modellerini hatırlatan daha büyük çerçeveli bir panjura kavuşan otomobillerin bu bölümde sunduğu hava girişleri küçülmüş. Yeni LED farlara entegre edilen sis farları sayesinde tamponun köşelerinde ince uzun hava girişleri kullanılabilmiş.

Üç yeni gövde rengi, beş de yeni jant tasarımı sunan makyajlı araçların ön çaurluklarında görülen süslemelere LED sinyaller eklenmiş. Tavanda yer alan anten kısalmış ve Union Jack stoplar standart hale gelmiş. Arka tampona da öndekinde yer alan panjur deseni entegre edilirken merkezi sis farı çok daha küçük bir LED olarak karşımıza çıkıyor. bu kısımda kullanılan kromajlı parçaların da artık bulunmadığı görülebiliyor.

İç mekanda yine Cooper SE'den tanıdığımız dijital gösterge paneli standart hale gelirken farklı ambiyans ışıklandırmaları ve daha zengin opsiyonel donanım listesi dikkat çekiyor. Havalandırma ızgaraları yeniden tasarlanan otomobillerde farklı trim parçaları ve döşemeler görev yapıyor.

3 ve 4 silindirli, benzinli motorları Euro 6d emisyon normlarını karşılayabilen araçların 1.5 litre hacimli üniteleri 75, 102 ve 136 beygir üretebilirken 2 litre hacimli olanlar 178 ve 231 beygir gücüne sahip. Elektrikli Cooper SE de 184 beygir gücünü korumuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder