17 Ağustos 2020 Pazartesi

Ram 1500 TRX


Ram, bundan dört yıl önce tanıttığı uçuk konseptini seri üretime alıyor. Gövdesi yenilenen araç daha farklı görünüyor olsa da konseptte kullanılan motordan daha da güçlü bir üniteyle satılacak olması iyi haber.


Ford F-150 Raptor'ın karşısına çıkacak Ram modelinin görünümü de çok daha iddialı. 203 mm genişletilen gövde ve hem ön hem de arkada sunulan çelik tamponlar değişimin ilk adımları. Hava giriş ve çıkışlarına sahip alüminyum kaput ve araca özel ön panjur da önden bakıldığında değişim sağlayan detaylar.


Genişleyen çamurlukların altını dolduran 18 inç çaplı çelik jantlar ve 35 inç çaplı lastikler yeterince açıklayıcı olmayabilir diye çelik basamaklar ve kasa barı gibi donanımları da opsiyonel olarak sunan Ram 1500 TRX'in arka bölümünde karartılmış armalar ve 127 mm çaplı çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor. Ön ve arkada çifter çeki demiri de unutulmamış.


İç mekanında her türlü lüks sunulan aracın bu bölümü standart Ram Rebel modellerini andırıyor. Donanımlar arasında 19 hoparlörlü Harman/Kardon ses sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön ve arka koltuklar, panoramik cam tavan, Alcantara döşemeler, dev bir dokunmatik ekran, head up display ve karbon fiber trim parçaları bulunuyor. Standart modellerde kullanılan vites selektörü de yerini kola bırakmış.


Bilstein amortisörlerle donatılan araçta kullanılan lift kit sayesinde yerden yükseklik 300 mm'ye ulaşırken su geçiş yüksekliği 813 mm olarak açıklandı. Yaklaşma, uzaklaşma ve askı açılarıysa sırasıyla 30.2, 23.5 ve 21.9 derece olarak açıklanıyor. 595 kg yükleme kapasitesi sunan pick up 3.675 kg'a kadar olan yükleri de çekebiliyor.


Kaputu altında, birçok Dodge modeline güç veren kompresör beslemeli, 6.2 litre hacimli V8 motor bulunduran araç 712 beygir güç, 880 Nm tork sunuyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyenin altında ulaşabilen canavarın maksimum süratiyse 190 km/s'te sınırlı.

4 yorum:

  1. eylül ayında büyük bir oto show mu var? yeni s class'ın eylül ayında tanıtılacağını duydum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Eylül ayında tanıtılacak. Zaten iç mekanı ve birçok ilginç donanımı tanıtıldı. Fuarlarsa sadece Asya'da düzenleniyor artık. Avrupa 1 sene daha fuar yapmayacak.

      Sil
    2. ilginiz için çok teşekkürler. mercedes'in artık yuvarlak hava ızgarasından vazgeçmiş olması benim için güzel bir gelişme. karsan j9 gibi geliyordu eski hali.


      bentley, rolls-royce gibi elite+ üreticiler ne yaparsa yapsın s class yine prestijin adı oluyor. flying spur mesela çok hoşuma gitti ama o havası bir türlü yakalayamıyor model.

      Sil
    3. Rolls-Royce da yeni nesil Ghost'u tanıtacak Eylül'de. Onda da çok büyük değişiklikler bekleniyor.

      Sil