18 Ocak 2018 Perşembe

Ram 1500


Bu yıl Detroit tam bir pick up şovuna dönüştü. Ford'un Ranger'ı Kuzey Amerika'ya geri getirmesi ve yeni Chevrolet Silverado'nun ardından şimdi de sıra Ram 1500'ün yeni yüzünü görmeye geldi.

Eskisinden daha yuvarlak hatlara sahip olan yeni modelin ön bölümünde yepyeni bir panjur kullanılırken LED farlar da çok daha ince bir yapıya kavuşmuş. Aerodinamik yapısı da iyileştirilen pick up, ön tamponu altında, elektrikli bir splitter bile sunuyor. LED stoplar ve şık egzoz çıkışları da arka bölümü toparlamış.


İç mekanı, eskiden olduğu gibi birçok düğme sunan aracın bu bölümünde daha çok hacim sunulurken 7 inç büyüklüğünde yol bilgisayarı ekranı haricinde orta konsolda yer alan dokunmatik ekranın da 12 inç büyüklükte olması farklı bir görünüm sunmuş.

Ağırlığı yaklaşık 100 kg aşağıya çekilen Ram 1500, kaputu altında da farklılıklar sunuyor. Ford ve Chevrolet gibi 3 litre hacimli V6 Diesel motoruna kavuşan pick up, 3.6 litre hacimli V6 ve 5.7 litre hacimli V8 ünitelerini de korumuş. Bu motorlar sırasıyla 310 beygir güç, 366 Nm tork ve 401 beygir güç, 558 Nm tork üretebiliyor.


Yeni modelin en büyük getirilerinden birisi de benzinli motorlarla birlikte sunulan ve 48 Volt elektrik sisteminden beslenen elektrik motoru oldu. Bu sayede V6 motor 122, V8 motorsa 177 Nm ek torka sahip olabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder