20 Ocak 2018 Cumartesi

Datsun Cross


Nissan'ın alt markası Datsun, hayata dönüşünün ardından ilk crossover modelini de tanıttı. Düşük fiyatıyla dikkat çekecek olan modelin görünümü, segmentinden beklenmeyecek kadar renkli.


Dik bir yapıya sahip büyük ön panjurunun yanlarında köşeli farlar ve yuvarlak sis farları görülen otomobilin tamponlarının alt kısmı, kapı altlarında olduğu gibi siyah plastik ve metal görünümlü kaplamalara sahip. 15 inç çaplı jantlara sahip olan Cross'un arkasında spoiler, tepesinde de port bagaj rayları yer alıyor.

Otomobilin boyu 3.995 mm, genişliği 1.670 mm, yüksekliği 1.560 mm ve taban yüksekliği 200 mm olarak açıklanıyor. Aks mesafesiyse 2.450 mm.


İç mekanı diğer Datsun modellerinde olduğu gibi sade olan modelde tahmin edileceği gibi kardeş firmalardan parçalar kullanılmış.

Kaput altında görev yapan 1.2 litre hacimli motor 79 beygir güç, 104 Nm tork üretebiliyor. Şanzıman seçenekleriyse 5 ileri vitesli manuel ve sürekli değişken oranlı otomatik (CVT) üniteler olarak sıralanmış.


2 yorum:

  1. Artık hint pazarı için üretilen dandik arabalar bize gelmesi lazım. Dacia bile 100 bin e dayandı. Bunun gibi küçük motorlu tırt euro normlarını sallamayan ncaptan 0 yıldız ucuz araba lazım bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi diyelim geldi baktılar ucuza çok satılıyor hemen taban vergi koyarlar pek bir ucuzluğu kalmaz bunların da.
      Bize ötv denen saçmalığın yok edilmesi lazım ki millet doğru düzgün araçlara binebilsin (her ne kadar kendileri kuş serisine binmekten memnun olsa da).

      Sil