18 Ocak 2018 Perşembe

Toyota Avalon


Toyota'nın Kuzey Amerika için önemli olan sedan modellerinden bir tanesi de Avalon. Camry'nin ardından tamamen yenilenen otomobilin kaputu altında büyük bir yenilik olmasa geriye kalanı yepyeni.

Agresif görünümüyle Lexus modellerine yaklaşan Avalon'un boyu 4.978 mm, genişliği 1.849 mm, yüksekliği 1.435 mm ve aks mesafesi de 2.870 mm olarak açıklanıyor. Sportif paketle donatılan araçlar farklı tamponlar, daha büyük jantlar ve dörtlü egzoz çıkışı gibi detaylarla daha da sportif bir görünüme sahip oluyor.


Sade görünümlü bir iç mekana sahip olan otomobilin gösterge paneli analog kalırken orta konsolu şık bir şekilde vites konsoluna bağlanmış. Farklı renklerde deri döşemenin yanında gerçek ahşap ve alüminyum kaplamalar kullanan modelin konsolu daha kaliteli bir görünüme kavuşmuş.

Kaput altındaysa tanıdık üniteler bulunuyor. 3.5 litre hacimli V6'nın yanında hibrit seçeneğin elektrik motoru, 2.5 litre hacimli benzinli motorla eşleştirilmeye devam ediyor. İlk ünite 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla eşleştirilirken ikincisi sürekli değişken oranlı otomatik (CVT) üniteye sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder