17 Ocak 2018 Çarşamba

Kia Forte / Cerato


Kia, sürpriz bir hareketle yeni nesil Cerato'yu Detroit otomobil fuarında tanıttı. Kuzey Amerika'da Forte ismiyle tanınan araç daha büyük bir yapıya ve çok daha zengin donanıma sahip.


Stinger benzeri bir ön bölüme sahip olan otomobilde LED farlar, geniş panjur ve agresif görünümlü tampon dikkat çekerken jantlar siyah renkli olarak da alınabiliyor. LED stopları da ilginç bir görünüme sahip olan Forte'nin arka tamponuysa aşağıya doğru genişlediğinden bu kısmı biraz hantal göstermiş.

Boyu 81 mm uzayarak 4.640 mm'ye ulaşan Cerato'nun genişliği 1.798, yüksekliği 1.440 mm olarak açıklandı.


İç mekanda kardeş firma Hyundai'nin çizgilerini kullanmayı tercih eden Kia, kenarlarda yuvarlak havalandırma ızgaraları kullanırken dokunmatik ekranı orta konsolun üst kısmına yerleştirmiş. Yeni modelde 320 Watt çıkış gücü sunan Harman Kardon ses sistemi de opsiyon olarak sunuluyor.

Kuzey Amerika'da 2 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motorla satılacak olan otomobili 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik (CVT) şanzımanla almak mümkün. Bu arada motor 147 beygir güç, 180 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder