15 Ocak 2018 Pazartesi

Volkswagen Jetta


Volkswagen'in popüler sedan modeli Jetta yeni nesline kavuştu. Detroit'te tanıtılan otomobil tasarım olarak heyecan verici bir yapı sunmasa da modern yüzüyle beklenen bir değişikliğe uğradığı da bir gerçek.

Önden bakıldığında büyük bir Polo'yu andıran otomobilde LED farlar ve geniş bir ön panjur kullanılırken daha büyük boyutlar, arkaya doğru alçalan tavan yapısıyla birleşince aracı olduğundan uzun göstermiş. Sade görünüme sahip arka bölüm bir taraftan Skoda Superb, diğer taraftan da Audi A4'ü andırıyor.


İç mekan düzeni de Polo'dan alınmış gibi görünen otomobilde dijital gösterge paneli ve havalandırma ızgaralarının üzerine yerleştirilmiş dokunmatik keran bulunuyor. Büyük kapı içi ceplerine sahip modelin kumanda düğmeleri diğer Volkswagen modellerinden de tanıdık.

MQB platformuna sonunda kavuşan Jetta'nın kaputu altındaysa şimdilik yenilik yok. Modelin A.B.D. versiyonlarında kullanılacak olan 1.4 litre hacimli motor, 150 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanın yanındaysa artık 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzıman sunuluyor.

4 yorum:

  1. Vw 8 ileri sanzimana bu taraflarda da yer verecek mi onur bey. Dsg belasindan kurtulacaksak iyi haber

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de güzel olurdu ama pek sanmıyorum açıkçası.

      Sil
  2. Bu motorla amerikada 8 ileri tork konvertörlü avrupada dsgli mi satılacak yani Onur bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz önce Volkswagen, Jetta'nın Avrupa'da satılmasını düşünmediğini açıkladı.

      Sil