8 Nisan 2022 Cuma

Smart #1


Smart'ın yeni çağı başladı. Geçtiğimiz yıl konseptini tanıttığı #1 isimli aracın seri üretim halini tanıtan üretici, elektrikli bir markaya dönüştü. Yavaş yavaş büyümeye de başlayan firma performans alanında da gelişme sağlamış.

Ana hatlarında yumuşama yaşansa da genel olarak konsept haline benzeyen otomobil 4.270 mm boya, 1.822 mm genişliğe ve 1.636 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesiyse 2.750 mm. LED farları ve yuvarlak hatlı hava girişlerine sahip ön tampon sportif bir duruşa sahip. 19 inç çaplı jantlarsa aerodinamik bir tasarım sunuyor.

Kapı altlarında geniş korumalar sunan #1, hemzemin kapı kolları ve camların altına sabitlenen yan aynalara sahip. Kontrast renkli tavan C sütununda çift katlı bir görünüme bürünürken LED stopların da ortada birleştiği görülebiliyor. Arka tamponsa sitah renkli.

İç mekanı da konsept araca göndermeler yapan otomobilde ince yapılı dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran yer alıyor. Altın renkli trim parçakarı ve açık renkli döşemeler yaşam alanını ferahlaştırmış. Ara konsol üzerinde ve altında geniş depolama hacimleri sunan otomobil arka havalandırma kanalları ve panoramik cam tavana da sahip. Bagaj hacmiyse arka koltukların yerine göre 323 litre ile 411 litre arasında değişiyor.

Arkadan motorlu ve arkadan itişli olan elektrikli otomobil 272 beygir güç, 343 Nm tork üretebiliyor. 1.820 kg ağırlığa sahip olan aracın maksimum sürati 180 km/s. 66 kWh kapasiteli bataryalar 440 km'ye kadar menzile sahip. Şarj hızıysa AC'de 22 kW, DC'de ise 150 kW olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder