1 Nisan 2012 Pazar

Volkswagen Up!


Volkswagen'in Up! ailesi ile büyük fuarlarda yaptığı gövde gösterisi Cenevre'de de sürdü. Alman üretici bu organizasyona minik hatchback modelinin dört ayrı konsept versiyonunu getirdi.

Beş kapılı konseptlerden ilki olan swiss Up!, organizasyona ev sahipliği yapan İsviçre'nin bayrak renkleri olan kırmızı ve beyazı gövdesi, yan aynaları ve iç mekanında taşırken yaşam alanında İsviçre çakıları için özel bölümler unutulmamış.

Temellerini cross Up! ile paylaşan winter Up!'ın donanımında, kış sporlarında kullanılan board ve kayak takımları gibi ekipmanların taşınmasını sağlayabilecek bir port bagaj ile 16 inç çaplı jantlar bulunuyor. Dış mekanda görülen beyaz ve açık mavi renk kombinasyonu içeride de devam ediyor.

Bir başka cross Up! temelli araç olan X Up! macerayı seven araştırmacı ruhlu müşterilerin yönelecekleri tarzda bir konsept. Beyaz renkli tampon, yan etek, yan ayna ve jantlara sahip olan aracın özel üretim port bagajının ön kısmına arama lambaları eklenmiş.

Üç kapılı Up! modelini temel alan tek otomobil olan cargo Up! öncelikli olarak pizza fırınlarını hedef alsa da başka amaçlar için de kullanılabilecek bir ticari araç. Kaldırılan yolcu koltukları sayesinde 1.400 litre bagaj hacmi sunan otomobilin zemininde de kapaklı gözler bulunuyor. Toplam ağırlığı 929 kg olan aracın yükleme kapasitesiyse 426 litre.

5 yorum:

  1. bu tip araclari gorunce acikca aklima gelen tek ve ilk soru su oluyor nedense...

    kac pille calisiyor ?

    renault twingoyu da gorunce ayni tepkiyi veriyorum maalesef...

    YanıtlaSil
  2. Up! için çok şey diyemem ama Twingo RS'in 133 beygir gücünü çoğu daha büyük hatchback modele tercih ederim.

    YanıtlaSil
  3. twingo rs konusunda yuzde yuz katiliyorum ancak turkiye'ye getirmiyorlar twingo'yu 2 nesildir. avrupa'da 107, c1 ve aygo ile beraber bu segmentte en cok satan araclar ama hem kucuk hem performans isteyen birisi icin tek yol twingo rs :)

    YanıtlaSil
  4. Cross Up!ın 1.4 TSI 170 HP, 4MOTION versiyonunu düşünsenize... Aboooov!!! Evi damı sattırır...

    YanıtlaSil
  5. O motorla Cross GTI Up! olur gerçi :)

    YanıtlaSil