7 Nisan 2012 Cumartesi

Infiniti LE Concept


Japon markalarının alternatif yakıtlar üzerine yaptığı çalışmalar sürerken Nissan'ın lüks markası Infiniti sadece elektrik enerjisiyle hareket eden konsept otomobilini New York'ta tanıttı.

Yan kısmında bulunan dalga formu çok derin olduğundan sanki iki aracın üst üste koyulmasından elde edilmiş gibi duran otomobilin farları Opel Astra'dan alınmış gibi dururken ön panjuru tamamen kapalı fakat şeffaf yapılmış. 19 inç çaplı jantlarına sarılı lastikler düşük yuvarlanma dirençli seçilirken sportif görünümlü arka kısmında şişkin çamurluklar, çok yüksek bir bagaj çizgisi ve koyulaştırılmış stoplar göze çarpıyor.


C sütununun arkasında kalan küçük cam alanının bitimi yeni nesil Infiniti modellerinde görmeye alışacağımız cinsten olsa da iç mekan markanın diğer modellerinde bulunandan çok daha sade duruyor. Mavi renkli ambiyans ışıklandırması ve orta konsola yerleştirilen iki büyük ekran bu kısımda dikkat çeken özellikler.

Hava sürtünme katsayısı 0.25 Cx olarak açıklanan otomobilde 136 beygir güç, 325 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru görev yapıyor. 24 kWh kapasiteli bataryalara sahip olan aracın menzili 160 km.

2 yorum:

  1. 0.25 cx'i yakalamak için artık tasarımlar laboratuvarda yapılıyor. Mazdan dan sonra nissanın bu furyaya katılması üzücü

    YanıtlaSil
  2. Evet, malesef katsayıyı düşürmek her zaman güzel görünen araçlara dönüşmüyor.

    YanıtlaSil