7 Haziran 2011 Salı

Opel Astra GTC


Opel'in şık hatchback modeli Astra'ya üç kapılı kardeş geldi. Eskiden olduğu gibi beş kapılı versiyonundan daha sportif görünen aracın tasarımında ufak tefek yenilikler var.

Ana hatlarıyla beş kapılı kardeşinden çok farklı olmayan GTC'nin ön tamponu daha sportif bir tasarıma sahipken yan kısımda kapı kollarından başlayan yeni çıkıntılar arka çamurluklar üzerinden geçerek bagaj kapağı üzerinde küçük bir spoiler oluşturuyor. Karartılmış stopları birbirine yaklaştırılmış olan araçta sunulan standart spoiler seçeneği de artık daha büyük.

İç mekanı beş kapılı kardeşinden kopyalanan araçta çapları 17 ile 20 inç arasında değişen toplam 7 jant seçeneği sunuluyor. Donanıma eklenen bir diğer ilginç özellikse xenon farların dördüncü nesil örnekleri olmuş. Yönlendirilme özelliğine sahip olan farlar karşıdan gelen ışığa göre kendi aydınlatma şiddetlerini ayarlayabiliyor.

Süspansiyon sistemi, daha iyi bir yol tutuş elde edebilmek için yenilenirken araç yüksekliği de 15 mm azaltılmış. İz açıklıkları önde 40, arkada 30 mm artırılan aracın aks mesafesi de 10 mm artarak 2.695 mm'ye yükselmiş.

İlk etapta, tamamı turbo beslemeli dört motor seçeneğine sahip olacak Astra GTC'nin 1.4 litre hacimli motorunun 120 ve 140 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunuyor. Her iki ünite de 200 Nm tork sunarken 1.6 litre hacimli motor 180 beygir güç, 230 Nm tork sağlayabiliyor. 2 litre hacimli turbo Diesel motoru 165 beygir güç, 380 Nm tork üretebilen Astra GTC'nin bütün motor seçenekleri standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzıman sunmakta.

5 yorum:

  1. iç dizaynını seviyorum astraların. audi için düşündüğüm bütçeye ulaşamazsam ikinci katagoride astra da var.

    YanıtlaSil
  2. GTC'nin fiyat farkı ne olur ki? Aşık oldum.

    YanıtlaSil
  3. Eşdeğer motor seçeneklerinde 5 kapılı kardeşinden yaklaşık %10 pahalı olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Aynı düşüncelerdeydim üstad, daha emin oldum sen de onaylayınca.

    1.4 140 HP, sport donanım manuel vitesle 47.000 TL civarı alınabiliyor. O hesapla, 52.000 civarı olursa 3 kapılı, yerim.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil