11 Ocak 2010 Pazartesi

Volkswagen New Compact Coupe Hybrid


Volkswagen grubu tarafından üretilen şık bir coupé almak isteyip Audi A5'e parası yetmeyen potansiyel müşterilere iyi haber 2010 Detroit otomobil fuarından geldi. Golf/Jetta temelli bu Hibrit coupé konsepti şık görünümüyle Scirocco ile Passat CC arasında bir yere konumlandırılmış.

Aracın dış tasarımına baktığımızda abartıdan uzak durulduğunu görüyoruz. Son dönemde piyasaya sürülen Volkswagen modellerinin yüzüne sahip olan aracın arka kısmı Audi modellerini andırıyor. Yan çizgide son dönemde moda olan şişkin çamurluklar ve bu çamurlukların, alttan geçen bir başka şişkin kısımla birbirine bağlanması trendine uygun tasarım detayları göze çarparken ince yapılı aynalar ve 19 inç çaplı jantlar sportif görünüme katkıda bulunuyor.

Aracın iç mekanı da dışı gibi sürpriz barındırmıyor. Diğer Volkswagen modellerinden tanıdığımız kokpit sade yapısıyla gözü yormazken aracın 2+2 şeklindeki koltuk dağılımı, 4.54 metre boyu, 1.78 metre genişliği ve 1.41 metre yüksekliğiyle dört yolcusuna da yeterli genişlikte bir oturma alanı sunuyor.

Araçta kullanılan hibrit sistemde görev yapan 1.4 litre hacimli TSI motor 150 beygir güç, 240 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 27 beygir güç üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla (DSG) donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 8.6 saniyede ulaşırken maksimum sürati 227 km/s olarak açıklandı.

Aracın 100 km mesafede ortalama tüketim değeri 4.2 litre olarak açıklanırken kilometre başına yapılan CO2 salınımı 98 gram.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder