15 Ocak 2010 Cuma

Toyota Mark X G Sports Concept


Toyota, 2010 Tokyo otomobil fuarında, FT-86'nın ardından G Sports logosuyla donattığı ikinci konspet otomobilini tanıttı. 2009 yılının Ekim ayında makyajlanan Mark X, Gazoo Racing'in modifikasyon operasyonundan geçtikten sonra etkileyici bir sedana dönüşmüş.

Ön kısmı neredeyse tamamen yenilenen aracın karbon fiber hava girişli ve LED gündüz farlı ön tamponu, karbon fiber ızgarası ve kaputunun üzerinde bulunan hava yarıkları bu modele özel. Yandan bakıldığında karbon fiber koruması bulunan aynalar, uzatılmış yan etekler, ön çamurluklar arkasında bulunan hava yarıkları ve 20 inç çaplı jantlar dikkat çekerken arkada tampona açılmış hava yarıkları, dört çıkışlı egzoz sistemi, bagaj üstü spoiler ve tampon altı difüzör öne çıkan ayrıntılar.

İç mekana karbon fiber görünümlü kaplamaya sahip, deri ve kırmızı dikişli sportif direksiyon sistemi, karbon fiber görünümlü orta konsol, Alpine marka ses sistemi ve Recaro marka sportif koltuklar eklenmiş.

Otomobilde görev yapan 3.5 litre hacimli v6 motor 318 beygir güç, 380 Nm tork üretebilmekte. Üretilen bu güç 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla arka tekerleklere aktarılıyor.

Alçaltılmış ve sertleştirilmiş bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin fren sistemi de güçlendirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder