15 Ocak 2010 Cuma

Toyota FT-86 G Sports Concept


2010 Tokyo otomobil fuarına en iyi hazırlanmış olan markalar arasında ev sahiplerinden Toyota bulunuyor. Üreticinin Subaru ile ortaklaşa geliştirdiği sportif coupé modeli FT-86'nın Gazoo racing tarafından modifiye edilmiş versiyonu da fuarda tanıtıldı. Piyasaya çıkış tarihi bir kez daha ertelenen yarış simülasyonu Gran Turismo 5'te bulunacağı açıklanan otomobil aynı zamanda Japonya'ya özel üretilecek olan "G Sports" logolu otomobillerin ilki.

Dış mekanında ciddi modifikasyonlar bulunan otomobilin ön tamponu yeniden tasarlanırken hava emiş kanalının büyüklüğü artırılmış. Bu kanalla birlikte altına entegre edilen splitter da karbon fiberden üretilirken üzerine hava yarıkları açılan kaputun üretiminde de aynı malzeme kullanılmış. Otomobilin yan etekleri, difüzörü, ayna korumaları ve büyük arka spoileri de karbon fiberden üretilirken orta kısmına çift egzoz çıkışı yerleştirilen arka tampon üzerinde havalandırma yarıkları açılmış.

19 inç çaplı jantları ve Recaro marka yarış koltuklarıyla pistlere çıkmaya hazır olan otomobilin standart versiyonunda bulunan 2 litre hacimli Boxer motoru turbo beslemeyle donatılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder