12 Ocak 2010 Salı

Toyota FT-CH


Hibrit teknolojilere yaptığı ciddi yatırımların ardından Prius'u markalaştırmak istediği konuşulan Toyota, 2010 Detroit otomobil fuarında kompakt bir hibrit konsept daha tanıttı.

Üçüncü nesil Prius'tan yaklaşık 56 cm daha kısa olan otomobil dört kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Köşeli tasarımıyla dikkat çeken otomobilde bulunan geniş yan yüzeyler iç mekan ferahlığını artırırken görüş açılarını da iyileştiriyor. Bagaj kapağında kullanılan büyük cam, arka koltukların omuz çizgisinden bile daha aşağıda biterken son yılların modasına uygun şekilde arka kapı kolları C sütununa gizlenmiş.

İç mekanda fütüristik bir yaklaşım izleyen Toyota minimalist bir konseptle aracın bütün önemli verilerini iki adet LCD ekrana aktarmayı seçmiş. Orta konsolu bulunmayan otomobilin direksiyon simidinin üzerindeki düğmelerden ses sistemi, cruise control ve otomatik şanzımanın manüel modu kumanda edilebiliyor. İskeletleri plastikten, oturma alanlarıysa telden üretilmiş olan koltuklar şaft tüneli üzerinden yanlarındaki koltuğa bağlanmış. Araçta bulunan 6 parçalı cam tavansa içeriden çok daha ilginç bir görüntü sunuyor.

Aracın motor özellikler hakkında bilgi vermeyen Toyota yetkilileri otomobilin menzilinin yaklaşık 700 km olduğunu belirtiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder