1 Mart 2024 Cuma

BYD Seal U


Aslında uzun süre önce tanıtılan Seal U şimdiye kadar blogda yer bulmamış olsa da Türkiye'de de satılacak olan şarj edilebilir hibrit seçeneğinin Avrupa'da tanıtılmasıyla birlikte dikkatler üzerine çekildi. Her iki seçeneğin de teknik özellikleri dikkat çekici.

Seal'ın SUV modeli olarak tanıtılabilecek otomobilin gövde tasarımı oldukça sade. Sivri burun yapısı, agresif tampon ve ince yapılı LED farlarıyla dinamik göründüğü de söylenebilecek otomobilde 19 inç çaplı jantlar ve ince yapılı, siyah çamurluk korumaları kullanılmış. 4.785 mm boya, 1.900 mm ene ve 1.668 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.765 mm.

Hemzemin tavan rayları ve küçük bir antene de sahip olan aracın yan bölümünde derin karakter çizgileri kullanıldığı görülüyor. Seal U'nun en agresif durduğu yerse arkası. Spoiler, birbirine bağlanan LED stoplar ve hem çıkıntı yapmayan hem de köşeli hatlara sahip olan tampon bunun en büyük sorumluları.

İç mekanı da sade bir tasarım sunan otomobilde en çok öne çıkan detaylar kristal görünümlü vites kolu ve bazı Mercedes modellerindekileri hatırlatan havalandırma ızgaraları. Dijital gösterge paneli, yatay veya dikey olarak kullanılabilen dokunmatik ekran ve çift renkli deri döşemeye sahip olan araçta 553 litre hacimli bir bagaj var.

Elektrikli seçeneğinde kullanılan motor 204 veya 218 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor. 87 kWh kapasiteli bataryalar 140 kW şarjı destekliyor. Şarj edilebilir hibrit seçeneğin 1.5 litre hacimli, benzinli motoru 98 beygir güç, 122 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 197 beygir güç, 300 Nm tork sağlayabiliyor. 18.3 veya 26.6 kWh kapasiteli bataryalar 110 ve 150 km elektrik menzili sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder