1 Mart 2024 Cuma

Denza D9


BYD ve Mercedes-Benz'in ortaklaşa kurduğu marka Denza, lüks MPV modelini Avrupa pazarı için tanıttı. Çin'de satılan seçeneklerin performans verileri açıklanmış olsa da Avrupa'ya gelenlerin verileri henüz resmen açıklanmadı.

Lexus LM'in doğrudan rakibi olacak aracın görünümü de bu aracı andırıyor. Dev ön panjur, ince LED farlar, 19 inç çaplı jantlar ve camların altına sabitlenen yan aynalarıyla sportif bile durduğu söylenebilecek modelin arkasında da şık bir spoiler, çıkıntı yapmayan ince bir tampon ve ortada birleşen LED stoplar görülebiliyor.

5.250 mm boya, 1.960 mm ene ve 1.920 yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 3.110 mm olarak açıklandı. Temiz bir yan görünüme sahip olan D9'un ön ve arka kapı kolları yanyana durduğundan tek parçaymış gibi görünüyor. Tavan rayları bulunmazken gövde rengi çamurluk korumaları ve kapı altlarında yer alan karakter çizgisi öne çıkıyor.

İç mekanı iki bölümde incelemek mantıklı. İki kollu direksiyon simidinde dokunmatik düğmelere yer veren üretici dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranla donattığı kısımda ahşap kaplama, çift renkli deri döşeme ve şık havalandırma ızgarası tasarımı sunuyor.

2+2+3 oturma düzeni sunan araçta cam tavan ve 2. sıra koltuklar için dokunmatik ekranlar bulunuyor. Bu bölüme özel havalandırma ve 2. sıranın tekli koltukları için ısıtma, havalandırmayla masaj fonksiyonları lüks seviyesini artırıyor. Cam perdeleri ve buzdolabı gibi donanımlar da konforu artıran özellikler. Orta koltuk sırası ileri geri kaydırılabildiği gibi yatırılabiliyor da.

Şarj edilebilir hibrit seçeneğin kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli, 137 beygir güç, 231 Nm tork üretebilen benzinli motor bulunurken elektrik motoru 228 beygir güç, 340 Nm ile katkıda bulunuyor. 

Dört tekerlekten çekişli seçeneklerde arka aksa 60 beygir güç, 110 Nm tork üretebilen bir motor daha ekelniyor. 23.4 ve 40 kWh kapasiteli bataryalarla alınabilen araçların önden çekişli olanları 296 beygir güç, 571 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekişliler 401 beygir güç, 681 Nm tork üretebiliyor.

Elektrikli seçenekte de iki ve dört çeker opsiyonu sunan D9'un tek elektrik motorlu versiyonları 308 beygir güç, 360 Nm tork üretebilirken çift motorlu olan 369 beygir güç, 470 Nm tork üretiyor. 620 km'ye kadar menzil sunabilen araçlar 166 kW hızlı şarja uygun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder