18 Nisan 2023 Salı

Lexus LM


Lexus, ilginç bir kararla LM'i yeniledi. Toyota Alphard temelli lüks MPV'nin asıl ilginç özelliğiyse artık Avrupa pazarında da satılacak olması. Üç farklı iç mekan dizilimi sunan otomobilin kaputu altında hibrit ünitelere görev verilecek.

Önceki nesil modelin makyajlanmışı gibi duran araç LED farlarını ve dev ön panjurunu korumuş. Yan bölümde dikkat çeken şişkin çamurluklar ve karakter çizgileri haricinde büyük jantlar ve siyaha boyanmış sütunlar LM'i olduğundan alçak göstermiş. Arka bölümdeyse spoiler, ortada birleştirilen LED stoplar ve çıkıntı yapmayan tampon dikkatçekiyor.

İçeriye geçildiğinde ön bölümün çok sade tasarlandığı söylenebilir. Diğer Lexus modellerinde de kullanılan dokunmatik düğmelere sahip direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran haricinde deri döşemeler ve ahşap kaplama dikkat çekici detaylar.

Arka bölümüyse 2, 4 veya 5 koltukla alınabilen aracın şüphesiz en lüks seçeneği bu bölümde 2 koltuk bulunduranı. Ön koltukları arkadan ayıran bu seçenekte geniş bir ekran, ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlu arka koltuklar, ısıtmalı ayak sabitleme ve kolçaklar, çift cam tavan ve tavana eklenmiş havalandırma ızgaraları gibi donanımlar yer alıyor.

Motor seçenekleri hakkında detaylı bilgi verilmeyen LM'in iki hibrit ünitesi olacağı açıklandığında bu ikilinin, RX'te de görev yapan 2.4 turbo ve 2.5 litre hacimli, benzinli motorlarla sunulan hibrit sistemler olduklarını tahmin edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder