20 Nisan 2023 Perşembe

Xpeng G6


Şanghay'da fuar heyecanı devam ediyor. Sıra Xpeng'de. Elektrikli modelleriyle dikkat çeken Çin merkezli üretici coupé-SUV görünümlü yeni modelini tanıttı. Temiz bir tasarım diliyle şekillendirilen otomobilin motor seçenekleri de dikkat çekici.

Çift katlı LED far grubuna sahip olan G6'nın tamponu altında küçük bir hava girişi bulunuyor. Yuvarlak hatları kapılarda da devam eden modelin kapı kolları hemzemin. Hava sürtünme katsayısı 0.248 olarak açıklanan G6'nın arkasında çok küçük bir cam, yükseklik ayarlı spoiler ve ince uzun LED stoplar bulunuyor.

İç mekanda da sade bir tasarım dili kullanan Xpeng, açık renkli döşemeler ve cam tavanla burayı daha da ferah göstermiş. Dijital gösterge paneli, üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve dokunmatik ekran haricinde çift katlı ara konsol üzerine yerleştirilen çiftli kablosuz şarj istasyonu gözlerden kaçmıyor.

Henüz kesinleşmiş olmasa da araçta iki motor seçeneği sunulacağı düşünülüyor. Arkadan itişli versiyonlarda 296 beygir güç, 440 Nm tork üretebilen tek motor kullanılırken dört tekerlekten çekişli seçeneklerde 487 beygir güç, 660 Nm tork üretebilen bir çift ünite görev yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder