20 Nisan 2023 Perşembe

Hongqi L5


Bu yıl Hongqi için de önemli bir gelişme oldu. Çin'in yöneticilerinin tercih ettiği L5, yeni nesline kavuştu. İlk bakışta önceki neslin klasik görünümünün çok değişmediği düşünülse de aslında aracın tamamı yeni. Özellikle iç mekana geçildiğinde bu gerçek daha da öne çıkıyor.

Dev ön panjur ve yuvarlak LED farlarla öne çıkan burun kısmında uzun kaputun ortasına arma ekleyen Hongqi aracın kaput, tavan ve bagaj kapağını kontrast renge boyayabiliyor. Hem yandan hem de arkadan bakıldığında Rolls-Royce esintileri sunan otomobilin tamamında bol kromaj kullanılmış.

Daha çok arka koltuk konforuna önem veriliyor olsa da aracın ön bölümünde de dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve grafik yansıtan ön yolcu konsolu gözlerden kaçmıyor. Çift kollu direksiyon simidi ve vites koluyla birlikte birçok fiziksel kumandaya sahip olan vites konsolu da dikkat çekiyor. Arka bölümdeyse ekstra yan destek sunan ve ek yastıklı kafalıklara sahip koltuklarla uzun diz mesafesi dikkat çekiyor.

Kaputun altında henüz nasıl bir motor bulunacağı kesinlik kazanmamış olsa da önceki nesilde 4 litre hacimli, turbo beslemeli bir V8 ve 6 litre hacimli bir V12'nin görev yaptığını hatırlatalım. Gelen tahminler V8 motorun yeni nesilde de kullanıldığı yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder