18 Nisan 2023 Salı

Renault Clio


Renault, Türkiye'de ürettiği Clio'yu makyajladı. Aracın ön bölümünde yoğunlaşan makyaj sonrasında motor seçeneklerinde de bazı eksilmeler görülen otomobilin iç mekanındaki değişimse çok sınırlı olmuş. Bu bölümde farklılığın asıl sebebi yeni donanım seviyesi.

Tamamen yenilenen ön bölümünde daha büyük bir panjura yer veren Clio'nun LED farları da aşağıya doğru parçalı olarak inen gündüz aydınlatmalarına kavuşmuş. Esprit Alpine donanımlı tanıtım aracında bu bölümde gri renkli bölüm dikkat çekiyor. Aynı araçta 17 inç çaplı jantlar, daha agresif arka tampon ve şeffaf stoplar da kullanılmış.

Zaten modern göründüğü söylenebilecek iç mekandaysa neredeyse hiç yenilik yok. Burada daha kaliteli malzemeler kullandığını söyleyen Renault, Esprit Alpine donanımında metal pedal seti, A armalı ve yüksek yan destekli koltuklar ve ön yolcu konsoluna eklenen Fransa bayrağıyla fark yaratmış.

Kaputu altında 1.2 litre hacimli, benzinli motorun atmosferik emişli seçeneği 65 beygir güç üretir şekilde sunulan aracın gücü, turbo beslemeyle 90 beygire çıkıyor. Aynı ünitenin LPG'li versiyonuysa 100 beygir gücünde. En güçlü Clio ise 145 beygir gücüyle hibrit seçenek E-Tech. Ayrıca Diesel severlere 1.5 litre hacimli motorun 100 beygir güç üretebilen seçeneği sunulmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder