20 Nisan 2023 Perşembe

Polestar 4


Polestar'ın merakla beklenen bir modeli daha tanıtıldı. 2020 yılında ortaya çıkan Precept konseptinden esinlenen tasarımıyla etkileyici bir suruşa sahip olan otomobilin en ilginç özelliğiyse arka camının olmaması.

Konseptin çift katlı far tasarımı ve sivri burun kısmını koruyan otomobilin ön tamponunda daha büyük bir hava girişi kullanılmış. Hemzemin kapı kollarını ve siyah renkli kapı altı korumalarını da koruyan araca kamera yerine standart yan aynalar eklenmiş.

3 metre aks mesafesine sahip olan Polestar 4'ün tavanı arkasında yer alan kamera, camdan görülmesi gereken şeyleri dikiz aynasına aktarıyor. İnce yapılı stoplar da bagaj kapağında birbirine bağlanıyor. Aracın arka tamponu da plakalık altında siyaha boyanmış.

Dış tasarım konusunda giderek cesaretlenen Polestar iç mekan konusunda sadeliğini koruyor. Alt kısmı düzleştirilmiş 3 kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve artık yatay olarak sunulan büyük dokunmatik ekran haricinde şık tasarımlı havalandırma çıkışları ve altı boşaltılmış ara konsol da dikkat çekiyor. Sabit kafalıklı ön koltuklar ve cam tavan da donanıma eklenmiş. 14 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi ve ısıtmalı arka koltuklar da opsiyonlar arasında.

İki motor seçeneği bulunan otomobilin 272 beygir güç, 343 Nm tork üretebilen arkadan itişli seçeneği 600 km menzil sunabilirken çift motora sahip olan dört tekerlekten çekişli seçenek 544 beygir güç, 686 Nm torka ve 560 km menzile sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder