22 Nisan 2023 Cumartesi

Cupra Tavascan


Şık tasarımlarıyla dikkat çeken markalar arasında yer alan Cupra, 2019 yılında konsept halini sergilediği Tavascan'ı sonunda seri üretime alıyor. Dış görünüşünde bariz değişiklikler olan otomobilin iç tasarımının neredeyse aynı kalmasıysa şaşırtıcı.

Üçgen LED farları ve agresif duruşlu hava girişleriyle kızgın yüzünü koruyan otomobilin kaslı yapısı gövdenin yanında da devam ediyor. Jant çapları 21 inçe kadar çıkan otomobilin ön panjurunda yer alan ince hava girişlerinin kaput önünden çıkış yapması da ilginç bir detay.

4.644 mm boya, 1.861 mm ene ve 1.597 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi de 2.766 mm. Olduğundan küçükmüş gibi görünen otomobilin kapıları altında kalın korumalar yer alırken kapı kolları çıkıntı yapmıyor. Üçgen iç desenlere sahip LED stopları da ortada birleşen aracın arka tamponu da difüzör çıkışı görünümlü parçasıyla oldukça sportif duruyor.

En az dışarısı kadar dikkat çekici olan iç mekanda alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, küçük dijital gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekran grubun diğer modellerinden tanıdık olsa da gümüş ve bakır renkli trim parçaları, organik tasarıma sahip havalandırma ızgaraları ve omurga olarak adlandırılan orta konsol çok şık görünüyor. Sabit kafalıklı ön koltukların üzerindeki desenler kapı içlerinde de görülebiliyor.

Bagaj hacmi 540 litre olarak açıklanan otomobilin iki motor seçeneği bulunacak. Arkadan itişli versiyonda görev yapan ve arkaya yerleştirilen elektrik motoru 286 beygir güç, 545 Nm tork üretebilirken çift elektrik motorlu ve dört tekerlekten çekişli seçenek 340 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabilen bu model, 77 kWh kapasiteli bataryalarla 550 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder